top of page
Search
  • _

Waarom vrouwen aan krachttraining moeten doen!Blog 28-06-2020


WAAROM VROUWEN AAN KRACHTTRAINING MOETEN DOEN!Waar denk je als vrouw aan bij het woord krachttraining; van die breedgeschouderde lopende mannetjes zgn. (bodybuilders) met tennisballen onder hun armen! Nee hoor helemaal fout!

Welke voordelen zijn er wanneer vrouwen aan krachttraining doen!DOELSTELLING VAN KRACHTTRAINING BIJ VROUWEN• Strakker en slanker lijf krijgen, is eigenlijk de reden waarom vrouwen aan krachttraining gaan doen, ze willen weer graag die leuke bikni, rokje, of sexy zomerjurkje weer aan, die al een tijdje in de kast ligt, want van de zomer willen ze er toch vaak goed uitzien!

• Al die z.g.n. crash diëten, vaak op shake basis, die meestal na de afval cyclus voor het jojo effect zorgen, werken niet echt, je valt wel af, maar daarna zitten de kilo’s er weer net zo makkelijk weer bij, omdat de meesten weer terugvallen in hun oude voedingspatroon! Vaak wanneer je een aantal kilo’s bent afgevallen, blijf je toch nog met hangende vellen zitten, waar je je dan gigantisch aan ergert wanneer je in de spiegel kijkt! Btw, je verliest ook spiermassa door met een crash dieet af te vallen, met als gevolg, dat je je vetverbranding vertraagt! Het is dus van essentieel belang dat je een goede spiertonus moet hebben, want hierdoor zal je vetverbranding versnellen, waardoor je op een goede manier afvalt!

• Door krachttraining zullen ook je botten sterker worden, de botintensiteit zal toenemen. Voor vrouwen betekent dit een geringere kans op botontkalking op of voor hun 50e levensjaar! Bij de juiste training zal het rugklachten bestrijden. Studieonderzoeken, hebben aangetoond dat lage rugklachten zelfs met 75-85%% kunnen worden gereduceerd door middel van krachttraining..SLANKER, STRAKKER IN JE VEL ZITTENDoor meer spiermassa te creëren, een hogere spier tonus krijgen, zal je strakker in je vel gaan zitten, en iedereen zal het zien aan je, waardoor je ook meer zelfvertrouwen krijg!

Btw daar spiermassa minder ruimte inneemt dan vet, word je over je gehele lichaam slanker, waardoor ook je vetpercentage aanzienlijk zult verminderen.

Ik heb dames gehad die in 3-4 maanden tijd 12-15 kg gewicht verloren, vermindering van 12-13 cm op hun benen, buik, en billen, de zgn. kipfileetjes die onder hun armen verdwenen! Het gaat er toch tenslotte om, dat je een gezonder en strakker lijf krijgt. Conclusie; door aan krachttraining te gaan doen verstevig je niet alleen je gehele lijf, maar je spieren zijn dan ook in staat om sneller vetreserves te verbranden. Wel is het van essentieel belang dat de spieren moeten herstellen, en rusten na een krachttraining!

Dit kost veel energie, daarom is voldoende slaap van belang, want ’s nachts gaat het lichaam in de vetverbrandingsmodus, met als gevolg dat je vetverbranding nog lang doorgaat, zelfs de volgende morgen! ’s morgens ben je ook vaak lichter! Je rustmetabolisme zal stijgen, waardoor je je overtollige kilo’s gaat verliezen, en je de naald van de weegschaal goed ziet dalen! Ook is het van belang dat je voedingsschema aangepast is aan je fysiek, de juiste hoeveelheid kcal., eiwitten, vetten (macro nutriënten ) in de juiste verhouding, waardoor jij de beste resultaten zult genereren!

Een ander geweldig groot voordeel is, dat je aan kracht toeneemt, je wordt sterker! Je kunt je dagelijkse activiteiten tenminste naar behoren uitvoeren. Je zelfvertrouwen, en mentale toestand zullen toenemen, en versterken, waardoor je ook gedisciplineerder wordt, en ook je mindset zal veranderen, wanneer je krachttraining zult implementeren in je levensstijl!Is dit wat voor jou, en wil je binnen korte tijd (1 maand) al 3-5 kg kwijt, en zelfs in 3-4 maanden strakker in je vel zitten, stevigere buik, billen, armen, stuur  je leeftijd, lengte, leeftijd, lichaamsgewicht, en lichaamsactiviteit,  voor een voedingsschema op maat  (75 euro incl. iedere maand update) om die kilo's kwijt te raken, en/of voor een eventuele proefles,  voor het 3-4 maanden traject!0 views0 comments

Recent Posts

See All

ONLINE COACHING IETS VOOR JOU? Train je zelf, maar ga je niet meer vooruit, of zijn er spiergroepen die achterblijven, en/of moet je trainingschema, voedingspatroon aangepast worden, zodat jij weer pr

bottom of page